Lundehund verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe Lundehund staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Lundehund kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Onder andere KC of Pneumo vaccinatie en/of kennelhoest vaccinatie. Assuradeurs als Ohra en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €3.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je erkende Lundehund verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Lundehund is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend streef je naar de beste zorg voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €9,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €100), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat betreft afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Lundehund zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €290. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-lundehund

Wat kost een Lundehund verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €12 en €37,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Bovendien tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,65 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Lundehund concreet kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Kromfohrlander afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Lundehund verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Lundehund

Situatie Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €73
Chippen €40
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €156
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Lundehund (reu of teef? Graag noemen we nuttige factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Let op, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer grondig de polisvoorwaarden. Wordt ontvlooien wel afgedekt? En hoe gaat het met radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 t/m 4.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Check ook alles over een Lapinporokoira verzekering.

Dierenverzekering Lundehund vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Lundehund vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Factoren die invloed hebben op de premie zijn o.a. medisch verleden, postcode, geslacht, leeftijd, het ras. Hieronder achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
De nr. 1 dierenverzekering
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Direct geregeld
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Jaarbeloning
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Wat je van Hema verwacht
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote assuradeurs hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Lundehund afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!