Markiesje verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €6,5 per maand

Jouw Markiesje biedt jou ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Markiesje biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere ontvlooien en vaccinaties. Verzekeraars als Hema of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 oplopend tot €4.100. Op deze website ontdek je bekende Markiesje verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Markiesje is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor optimale zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw hond van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €100), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €130). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Markiesje zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €240. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere aanbieders is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-markiesje

Wat kost een Markiesje verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,75 – €29 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Bovendien tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,75 per maand. Binnen een paar minuten ondervinden wat de verzekering voor de Markiesje exact kost? Selecteer een assuradeur, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Lakeland terrier afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Markiesje verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gespot die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Markiesje

Situatie Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €65
Chippen €42
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €150
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Markiesje (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Analyseer goed de polisvoorwaarden. Wordt castratie wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent sterilisatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.200 – 3.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Lurcher verzekering.

Dierenverzekering Markiesje vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Markiesje vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Factoren die de premie bepalen zijn factoren als leeftijd, geslacht, gewicht, medisch verleden, het ras. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Samengesteld door artsen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
€65 preventieve zorg
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Eenvoudig opzeggen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
De eerlijke verzekering
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Wat je van Hema verwacht
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Leeftijdsafhankelijk
Goede adviseur

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Huisdierverzekering informatie.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de maatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Markiesje afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!