Mastino verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw hond al vanaf €7,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Mastino staat voor ontzettend veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Mastino biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere castratie of bloedonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Hema of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.400 en €3.400. Aan de hand van deze pagina ontdek je bekende Mastino verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Mastino is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,3 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar kan ook bij jou thuis (circa €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Mastino niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €300. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere assuranten is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-mastino

Wat kost een Mastino verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €10,75 en €44 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,45 per maand. Nu ontdekken wat de verzekering voor jouw Mastino concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Lapinporokoira afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Mastino verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Mastino

Behandeling Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €68
Chippen €45
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €151
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Mastino (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer altijd de kleine lettertjes. Is bloeddrukmeting vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent elleboogbehandeling?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.400 – 4.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, bij een percentage ga je vaak richting de 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Manchester terrier verzekering.

Dierenverzekering Mastino vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Mastino vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. gewicht, medisch verleden, leeftijd, geslacht, het ras. Hierna lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
4 pakketten
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
€65 preventieve zorg
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Voor hond & kat
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Health check
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Castratie
Prima basisdekking
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Lage poliskosten
Veel rassen te verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een intensieve opname of medicijnen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Mastino afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!