Mechelse herder verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €6,5 per maand

De Mechelse herder geeft jou volop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Mechelse herder is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld CT-scan of scintigrafie. Verzekeraars als Petplan en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €4.200. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle Mechelse herder verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Mechelse herder is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wens je het beste voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Doorgaans kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €6,4 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (zo’n €110). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Mechelse herder geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-mechelse-herder

Wat kost een Mechelse herder verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is beduidend betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €14,25 – €34,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras. Ook tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,6 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Mechelse herder nu echt kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Leeuwhondje afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Mechelse herder verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Mechelse herder

Behandeling Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €46
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €156
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Mechelse herder (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk grondig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt KC of Pneumo vaccinatie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met Rabiës vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.800 en 5.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere polissen vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Mastiff verzekering.

Dierenverzekering Mechelse herder vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Via onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Mechelse herder vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden. Verderop achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Handig dierenadvies
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Tel: 072-5180280
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
€2500 – €5000
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
50% of 100% gedekt
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Verbond van verzekeraars
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Leeftijdsafhankelijk
Goede adviseur

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De grote verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse maatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • MRI-scan

Verzekering Mechelse herder afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!