Mastiff verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

Jouw eigen Mastiff biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Mastiff biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan Rabiës vaccinatie of consult. Assuradeurs als Aegon en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €2.000 oplopend tot €2.800. Op deze website tref je favoriete Mastiff verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Mastiff is jouw maatje. Uiteraard wens je de beste zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Mastiff niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €225. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere polissen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-mastiff

Wat kost een Mastiff verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €9,75 – €43 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Ook wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,05 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Mastiff concreet kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Check ook: verzekering Lancashire Heeler afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Mastiff verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In de regel gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Mastiff

Ingreep Tarieven
Consult €41
Consult weekend / avond €69
Chippen €47
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €78
CT-scan €142
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Mastiff (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende dingen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de premie per maand Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt acupuncturist behandeling ook gedekt? En hoe gaat het met castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.500 en 4.100. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 25%. Check ook alles over een Luzerner Laufhund verzekering.

Dierenverzekering Mastiff vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Mastiff vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Elementen die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Verderop ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Alternatieve therapieën
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
€2500 – €5000
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
3 pakketten
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Verbond van verzekeraars
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Korte wachttermijn
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: Algemene informatie.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Mastiff afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!