Middenslag poedel verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9 per maand

Jouw eigen Middenslag poedel geeft jou geweldig veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Middenslag poedel biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan scintigrafie of tumor medicatie. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.200 en €2.500. Op deze webpagina ontdek je Nederlandse Middenslag poedel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Middenslag poedel is jou heel wat waard. Vanzelf wil je optimale zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Doorgaans kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse varianten: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Middenslag poedel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-middenslag-poedel

Wat kost een Middenslag poedel verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €8,75 en €26,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere factoren bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €7,45 per maand. Binnen een paar minuten ondervinden wat de verzekering voor de Middenslag poedel precies kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Lurcher afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Middenslag poedel verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder aangetroffen die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Middenslag poedel

Consult Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €66
Chippen €48
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €157
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Middenslag poedel (reu of teef? Hieronder vind je essentiële variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de hoogte van de premie. Maar, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Controleer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt operatie met narcose ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als CT-scan?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.700 – 3.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Mogelijk ook relevant: Mastino Napoletano verzekering.

Dierenverzekering Middenslag poedel vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Middenslag poedel vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, gewicht, medisch verleden, postcode. Onderstaand vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Diergeneeskunde Utrecht
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
280.000+ klanten
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
€2500 – €5000
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Medische kosten tot €3.500
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Prima basisdekking
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Ook narcose
Online declareren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medicijnen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Reaal verzekering.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse aanbieders bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Middenslag poedel afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!