Middenslag schnauzer verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Middenslag schnauzer betekent ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Middenslag schnauzer is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld fotodynamische therapie en/of ontvlooien. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot en met € 5.100. Aan de hand van deze pagina vind je alle Middenslag schnauzer verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Middenslag schnauzer is jou heel wat waard. Natuurlijk wil je uitstekende zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Vaak kan je terecht bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €90), maar soms is thuis ook een optie (circa €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Middenslag schnauzer zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-middenslag-schnauzer

Wat kost een Middenslag schnauzer verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €9,75 tot €32,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,65 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Middenslag schnauzer nu echt kost? Selecteer een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Lundehund afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Middenslag schnauzer verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Middenslag schnauzer

Behandeling Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €64
Chippen €41
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €73
CT-scan €154
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Middenslag schnauzer (reu of teef? We behandelen verschillende dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de premie Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Analyseer nauwkeurig de kleine lettertjes. Wordt acupuncturist behandeling wel of niet vergoed? Of hoe zit het met bloeddrukmeting?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 – 5.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Mastino verzekering.

Dierenverzekering Middenslag schnauzer vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Middenslag schnauzer vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd, postcode. Hieronder achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Handig dierenadvies
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
280.000+ klanten
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
WhatsApp service
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Ruim 175.000 klanten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Geen erfelijke ziektes
Maximale zekerheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: OHRA verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale assuradeurs hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Middenslag schnauzer afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!