Miniatuur Labradoodle verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw Miniatuur Labradoodle biedt jou een hoop gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Miniatuur Labradoodle kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan titeren en tumor medicatie. Maatschappijen als Aegon of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €2.000 tot wel €4.700. Via deze pagina vind je Nederlandse Miniatuur Labradoodle verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Miniatuur Labradoodle is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je de beste zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €100), maar mogelijk ook thuis (plus minus €110). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Miniatuur Labradoodle zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €180. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-miniatuur-labradoodle

Wat kost een Miniatuur Labradoodle verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,5 – €33,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Evenzeer spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,7 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Miniatuur Labradoodle nu echt kost? Klik op een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Maltezer afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Miniatuur Labradoodle verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket aangetroffen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Miniatuur Labradoodle

Ingreep Onkosten
Consult €39
Consult weekend / avond €73
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €157
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Miniatuur Labradoodle (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende onderdelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt MRI-scan ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met nest enting voor fokkers?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.100 t/m 4.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Mexicaanse Naakthond verzekering.

Dierenverzekering Miniatuur Labradoodle vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Miniatuur Labradoodle vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, leeftijd, het ras, gewicht, postcode. Verderop vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Samengesteld door artsen
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Dier & Zorg label
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Zelf dierenarts kiezen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Medische kosten tot €3.500
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Dagelijks opzegbaar
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Keurmerk
Veel rassen te verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Inshared verzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Miniatuur Labradoodle afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!