Mopshond verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw Mopshond staat voor ontzettend veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Mopshond is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld scintigrafie of dwang- en sondevoeding. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.100 oplopend tot €2.700. Op deze website ontdek je bekende Mopshond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Mopshond is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wens je het beste voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.200 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Mopshond zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €320. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-mopshond

Wat kost een Mopshond verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16,25 – €44,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere aspecten bepalen de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,45 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Mopshond nu echt kost? Kies een aanbieder, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Interessant: verzekering Malthezer afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Mopshond verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Mopshond

Consult Kosten
Consult €43
Consult weekend / avond €71
Chippen €49
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €153
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Mopshond (reu of teef? We behandelen verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en pillen worden vergoed bij elk ras. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt Rabiës vaccinatie wel afgedekt? En hoe gaat het met MRI-scan?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.100 en 5.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Misschien ook interessant: Middenslag keeshond verzekering.

Dierenverzekering Mopshond vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Mopshond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, het ras, leeftijd, postcode, medisch verleden. Verderop ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Samengesteld door artsen
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Diervriendelijk
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
WhatsApp service
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
50% vergoeding mogelijk
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Prima basisdekking
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
€3.500 euro per jaar
Goed beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een intensieve opname of pillen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: HEMA verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de assuradeurs kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Mopshond afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!