Munsterlander verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €6 per maand

De Munsterlander staat synoniem voor ontzettend veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Munsterlander is dan erg welkom. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld gebitsbehandeling of radioactieve jodium behandelingen. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €2.000 tot en met € 3.000. Aan de hand van deze pagina tref je betrouwbare Munsterlander verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Munsterlander is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval financiële zaken. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €9,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Dan is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €90), echter kan dit ook lokaal (zo’n €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Munsterlander zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere polissen is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-munsterlander

Wat kost een Munsterlander verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €13,75 en €32 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Bovendien kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €5,85 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Munsterlander concreet kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: verzekering Markiesje afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Munsterlander verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gezien die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Munsterlander

Behandeling Vergoeding
Consult €37
Consult weekend / avond €63
Chippen €48
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €147
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Munsterlander (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Type dekking?
Controleer goed wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is ontwormen wel afgedekt? En hoe gaat het met shockwave therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.200 t/m 2.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Check ook alles over een Middenslag poedel verzekering.

Dierenverzekering Munsterlander vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Munsterlander vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, gewicht. Nu vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Ook heupen en ellebogen
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Eenvoudig opzeggen
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Jaarbeloning
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig verzekerd
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Leeftijdsafhankelijk
Goede adviseur

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de partijen werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de assuradeurs bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Munsterlander afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!