Newfoundlander verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €6 per maand

De Newfoundlander geeft jou geweldig veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Newfoundlander is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld chippen of huidallergie behandeling. Verzekeraars als Aegon en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 en €2.500. Aan de hand van deze pagina tref je Nederlandse Newfoundlander verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Newfoundlander is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Newfoundlander niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €200. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-newfoundlander

Wat kost een Newfoundlander verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16,5 – €42,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Evenzeer spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,75 per maand. Simpel & snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Newfoundlander exact kost? Selecteer een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Mastiff afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Newfoundlander verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gevonden met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Newfoundlander

Behandeling Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €73
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €156
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Newfoundlander (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medicaties zitten in het basispakket. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is Rabiës vaccinatie ook inbegrepen? En hoe zit het met radiotherapie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.800 en 3.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, en het percentage is vaak 10% of meer. We hebben ook info over: Miniature bull terrier verzekering.

Dierenverzekering Newfoundlander vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Newfoundlander vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode, het ras. Hierna lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Hond, kat, papegaai en konijn
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Tel: 072-5180280
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Ook aansprakelijkheid
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
50% vergoeding mogelijk
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Doorlopende reisverzekering
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Leeftijdsafhankelijk
Goed beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale maatschappijen hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Doorgaans vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer partijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Ct-scans

Verzekering Newfoundlander afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!