Miniature bull terrier verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €9,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Miniature bull terrier staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Miniature bull terrier is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan lepto en/of DHP vaccinatie of bloedtransfusies. Aanbieders als Hema of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.300 tot en met € 5.500. Op deze website bekijk je gangbare Miniature bull terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Miniature bull terrier is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €90), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Miniature bull terrier geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-miniature-bull-terrier

Wat kost een Miniature bull terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €9,75 – €36,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Uiteraard houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,65 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Miniature bull terrier tot op de komma kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Luzerner Laufhund afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Miniature bull terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gespot die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Miniature bull terrier

Behandeling Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €61
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €155
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Miniature bull terrier (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Is bloeddrukmeting vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als radiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.100 – 6.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Misschien ook interessant: Mechelse herder verzekering.

Dierenverzekering Miniature bull terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Aan de hand van deze website kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Miniature bull terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Aspecten die de premie bepalen zijn factoren als het ras, postcode, leeftijd, medisch verleden, geslacht. Nu tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Diergeneeskunde Utrecht
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Alternatieve therapieën
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
€2500 – €5000
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
50% vergoeding mogelijk
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
No-nonsense
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
€3.500 euro per jaar
Ook je pup verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde assuradeurs werken met een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een ingreep of medische hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Petplan verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de assuradeurs kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Miniature bull terrier afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!