Noorse Buhund verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €9,5 per maand

Jouw Noorse Buhund betekent onmetelijk veel gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Noorse Buhund is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere tumor medicatie en/of radiotherapie. Polissen van bijvoorbeeld Hema of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €2.700. Via deze pagina vind je nationale Noorse Buhund verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Noorse Buhund is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk verlang je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €95), maar kan ook bij jou thuis (circa €115). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Noorse Buhund geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €305. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere polissen is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-noorse-buhund

Wat kost een Noorse Buhund verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,25 en €35 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere variabelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €8,85 per maand. Nu te weten komen wat de verzekering voor de Noorse Buhund precies kost? Selecteer een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Mastin espanol afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Noorse Buhund verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Noorse Buhund

Consult Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €73
Chippen €45
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €156
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Noorse Buhund (reu of teef? Graag noemen we belangrijke zaken die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties worden vergoed bij elk ras. Analyseer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt scintigrafie ook gedekt? Of hoe zit het met consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.800 en 3.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, percentages zijn rond de 15 – 25%. Check ook alles over een Mopshond verzekering.

Dierenverzekering Noorse Buhund vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door deze website kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Noorse Buhund vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als medisch verleden, postcode, het ras, geslacht, leeftijd. Hieronder vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Met tips & weetjes
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Dier & Zorg label
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Ook aansprakelijkheid
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Medische kosten tot €3.500
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Scherpe premie rasdieren
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Bij ziekte en ongeval
Account via internet

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Noorse Buhund afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!