Noorse elandhond verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €7,25 per maand

Jouw Noorse elandhond staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Noorse elandhond is dan erg welkom. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan echo en titeren. Aanbieders als Inshared of nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.100 oplopend tot €4.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je populaire Noorse elandhond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Noorse elandhond is jou heel wat waard. Vanzelf wil je uitstekende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,25 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (circa €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Noorse elandhond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-noorse-elandhond

Wat kost een Noorse elandhond verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 tot €43 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Ook spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,25 per maand. Ogenblikkelijk weten wat de verzekering voor jouw Noorse elandhond exact kost? Klik op een van de partijen, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Mastino afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Noorse elandhond verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gevonden met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Meestal werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Noorse elandhond

Situatie Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €67
Chippen €45
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €157
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Noorse elandhond (reu of teef? Hieronder vind je nuttige zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt nest enting voor fokkers vergoed of niet? En hoe gaat het met fotodynamische therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.000 en 6.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Mudi verzekering.

Dierenverzekering Noorse elandhond vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Op basis van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Noorse elandhond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden, geslacht. Nu bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
De enige echte specialist
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
€65 preventieve zorg
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
Ook aansprakelijkheid
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
We all benefit
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Uitgebreide dekking
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Keurmerk
Verantwoord verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De erkende verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende maatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Noorse elandhond afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!