Mudi verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €9,5 per maand

Jouw Mudi geeft jou volop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Mudi is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere fysiotherapie of ontvlooien. Verzekeraars als Ohra of andere partijen vergoeden tussen de €2.000 tot en met € 5.200. Op deze website ontdek je bekende Mudi verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Mudi is jouw maatje. Natuurlijk verlang je naar uitstekende zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Doorgaans kan je terecht bij een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €8,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €85), maar mogelijk ook thuis (plus minus €120). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Mudi zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €240. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-mudi

Wat kost een Mudi verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €14 – €34 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere aspecten zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,9 per maand. Vandaag nog ontdekken wat de verzekering voor jouw Mudi exact kost? Kies direct een aanbieder, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Manchester terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Mudi verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gezien die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Mudi

Situatie Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €73
Chippen €40
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €75
CT-scan €151
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Mudi (reu of teef? We behandelen nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is elleboogbehandeling wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor gebit schoonmaken?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.600 t/m 2.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, bij een percentage ga je vaak richting de 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Middenslag schnauzer verzekering.

Dierenverzekering Mudi vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Mudi vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, postcode, geslacht, het ras. Hieronder tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Interessante dierenblog
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Dier & Zorg label
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Delta Lloyd
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Advertentie bij vermissing
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Eenvoudig verzekerd
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Ook narcose
Maximale zekerheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: AEGON verzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer organisaties geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • MRI-scan

Verzekering Mudi afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!