Norfolk terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €8,75 per maand

De Norfolk terrier staat voor onmetelijk veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Norfolk terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere bloedonderzoek en/of lepto en/of DHP vaccinatie. Verzekeraars als Reaal of lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 tot wel €4.600. Op deze webpagina vind je meer info over Nederlandse Norfolk terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Norfolk terrier is jouw maatje. Natuurlijk wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Meestal kies je zelf een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.600 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €6 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €95), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €145). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er verschillende opties: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Norfolk terrier zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €295. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere aanbieders is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-norfolk-terrier

Wat kost een Norfolk terrier verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €11,25 en €44,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,8 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Norfolk terrier tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Mechelse herder afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Norfolk terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking tegengekomen met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Norfolk terrier

Behandeling Prijzen
Consult €34
Consult weekend / avond €74
Chippen €43
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €153
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Norfolk terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je profiteert dan van een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en pillen zijn inbegrepen. Achterhaal altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt titeren wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.400 t/m 6.400. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. We hebben ook info over: Newfoundlander verzekering.

Dierenverzekering Norfolk terrier vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Norfolk terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, medisch verleden, postcode, gewicht, geslacht. Onderstaand bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
4 pakketten
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Ook heupen en ellebogen
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Delta Lloyd
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
We all benefit
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Crematie
Thuiswinkel waarborg
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Ook narcose
Goede adviseur

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: OHRA huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de partijen kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Norfolk terrier afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!