Norwich terrier verzekeren? Een verzekering voor je hond vanaf €8,5 per maand

De Norwich terrier geeft jou een hoop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Norwich terrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie of gebit schoonmaken. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.400 tot wel €5.400. Op deze website ontdek je alle Norwich terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Norwich terrier is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend verlang je naar de best mogelijke zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Vaak ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €80), echter kan dit ook lokaal (zo’n €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Norwich terrier geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €215. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-norwich-terrier

Wat kost een Norwich terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is veel goedkoper dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €12 – €37,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere elementen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €5,95 per maand. Snel weten wat de verzekering voor jouw Norwich terrier concreet kost? Navigeer naar een assuradeur, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Mexicaanse Naakthond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Norwich terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Norwich terrier

Situatie Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €152
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Norwich terrier (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige dingen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Let op, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt transponder plaatsen ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.800 t/m 4.900. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, percentages zijn rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Nizinny verzekering.

Dierenverzekering Norwich terrier vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Via de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Norwich terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als leeftijd, het ras, postcode, medisch verleden, gewicht. Nu tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Interessante dierenblog
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
280.000+ klanten
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Ook aansprakelijkheid
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Jaarbeloning
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Prima basisdekking
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Identificatiechip
Veel keuzevrijheid

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste maatschappijen hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Norwich terrier afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!