Nizinny verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €9,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Nizinny betekent een hoop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Nizinny biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld castratie of behandeling tegen knie-aandoeningen. Aanbieders als Reaal en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 4.700. Op deze webpagina ontdek je nationale Nizinny verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Nizinny is jouw trouwe kameraad. Vanzelf verlang je naar het beste voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Doorgaans kies je zelf een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €95), echter kan dit ook lokaal (plus minus €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Nizinny geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-nizinny

Wat kost een Nizinny verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €17,25 tot €30,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere onderdelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €7,2 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Nizinny concreet kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Mastin de Los Pyreneos afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Nizinny verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar aangetroffen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Nizinny

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €70
Chippen €40
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €144
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Nizinny (reu of teef? Graag noemen we belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Controleer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt dwang- en sondevoeding wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 en 4.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Miniatuur Labradoodle verzekering.

Dierenverzekering Nizinny vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Nizinny vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere leeftijd, postcode, gewicht, geslacht, medisch verleden. Hierna ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
4 pakketten
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Ook heupen en ellebogen
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Ook andere verzekeringen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
We all benefit
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Verbond van verzekeraars
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Leeftijdsafhankelijk
Begrijpelijk

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medicijnen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Petplan dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De grote aanbieders geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Nizinny afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!