Old English Bulldog verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €8 per maand

Jouw eigen Old English Bulldog geeft jou onmetelijk veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Old English Bulldog biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan echo of ontvlooien. Verzekeraars als Ohra en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 en €3.600. Aan de hand van deze pagina bekijk je Nederlandse Old English Bulldog verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Old English Bulldog is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs streef je naar de best mogelijke zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.400 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €7,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €75), echter kan dit ook lokaal (plus minus €145). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Old English Bulldog geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-old-english-bulldog

Wat kost een Old English Bulldog verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €15 – €42,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €7 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Old English Bulldog nu echt kost? Kies direct een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Middenslag poedel afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Old English Bulldog verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gevonden die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Old English Bulldog

Situatie Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €74
Chippen €45
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €79
CT-scan €158
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Old English Bulldog (reu of teef? Graag noemen we essentiële zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is dwang- en sondevoeding wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als consult?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.000 en 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Mogelijk ook relevant: Norbottenspets verzekering.

Dierenverzekering Old English Bulldog vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Op basis van onze vergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Old English Bulldog vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. leeftijd, postcode, het ras, geslacht, gewicht. Verderop lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Samengesteld door artsen
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Tel: 072-5180280
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Direct geregeld
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
We all benefit
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Verbond van verzekeraars
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
€3.500 euro per jaar
Vrije dierenarts keuze

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale partijen hanteert een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de assuradeurs kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Old English Bulldog afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!