Oostenrijkse kortharige Pinscher verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €7,5 per maand

Jouw Oostenrijkse kortharige Pinscher geeft jou geweldig veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Oostenrijkse kortharige Pinscher is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen of tumor medicatie. Maatschappijen als Inshared en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €5.300. Op deze website vind je meer info over nationale Oostenrijkse kortharige Pinscher verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oostenrijkse kortharige Pinscher is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je de beste zorg voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Doorgaans kan je terecht bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), maar mogelijk ook thuis (zo’n €110). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Oostenrijkse kortharige Pinscher zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €275. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-oostenrijkse-kortharige-pinscher

Wat kost een Oostenrijkse kortharige Pinscher verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €10,75 tot €37 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal factoren hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras. Bovendien houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,75 per maand. Nu ontdekken wat de verzekering voor jouw Oostenrijkse kortharige Pinscher tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Mopshond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Oostenrijkse kortharige Pinscher verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Oostenrijkse kortharige Pinscher

Ingreep Kosten
Consult €45
Consult weekend / avond €71
Chippen €44
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €71
CT-scan €146
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de Oostenrijkse kortharige Pinscher (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke dingen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie Echter, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk altijd de voorwaarden van de polis. Wordt heupbehandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent homeopaat behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 en 2.900. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, percentages zijn rond de 10% of meer. We hebben ook info over: Nova scotia duck tolling retriever verzekering.

Dierenverzekering Oostenrijkse kortharige Pinscher vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Oostenrijkse kortharige Pinscher vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, gewicht, leeftijd, geslacht, medisch verleden. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Hond, kat, papegaai en konijn
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Tot €5000 dekking
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Delta Lloyd
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Jaarbeloning
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Verbond van verzekeraars
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Looptijd: 1 jaar
Ook je pup verzekeren

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Oostenrijkse kortharige Pinscher afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!