Otterhound verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €6,25 per maand

Jouw trouwe Otterhound biedt jou volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Otterhound kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld shockwave therapie of bloeddrukmeting. Maatschappijen als Hema en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 oplopend tot €5.500. Op deze webpagina vergelijk je alle Otterhound verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Otterhound is jou heel wat waard. Logischerwijs ga je voor de beste zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Vaak ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,2 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Otterhound geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-otterhound

Wat kost een Otterhound verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €10 en €27 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras. Evenzeer tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,65 per maand. Razendsnel uitvinden wat de verzekering voor jouw Otterhound exact kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Munsterlander afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Otterhound verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gevonden die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Otterhound

Situatie Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €59
Chippen €40
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €142
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Otterhound (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer goed de inhoud van het pakket. Is lasertherapie wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor radioactieve jodium behandelingen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.100 – 4.900. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, bij een percentage ga je vaak richting de 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Old English Bulldog verzekering.

Dierenverzekering Otterhound vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Otterhound vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. leeftijd, het ras, medisch verleden, postcode, geslacht. Nu lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
De nr. 1 dierenverzekering
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
280.000+ klanten
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
WhatsApp service
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Health check
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Eenvoudig verzekerd
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Ook narcose
Goed beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Otterhound afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!