Oud Duitse Herdershond verzekeren? Een verzekering voor uw hond vanaf €9,75 per maand

De Oud Duitse Herdershond staat synoniem voor geweldig veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Oud Duitse Herdershond biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld chippen of transponder plaatsen. Polissen van bijvoorbeeld Reaal en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 oplopend tot €4.500. Via deze pagina tref je bekende Oud Duitse Herdershond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oud Duitse Herdershond is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar optimale zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €70), maar kan ook bij jou thuis (vaak €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Oud Duitse Herdershond geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €270. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere assuranten is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-oud-duitse-herdershond

Wat kost een Oud Duitse Herdershond verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw hond verzekeren is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €16,25 tot €28,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras. Daarnaast tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,95 per maand. Direct weten wat de verzekering voor jouw Oud Duitse Herdershond tot op de komma kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Interessant: verzekering Newfoundlander afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Oud Duitse Herdershond verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Oud Duitse Herdershond

Consult Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €67
Chippen €46
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €144
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Oud Duitse Herdershond (reu of teef? Hieronder vind je verschillende variabelen die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt isotopenonderzoek wel afgedekt? Of hoe zit het met transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.900 en 4.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak 25%. We hebben ook info over: Old English Sheepsdog verzekering.

Dierenverzekering Oud Duitse Herdershond vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Oud Duitse Herdershond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als het ras, postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Met tips & weetjes
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Dekking op maat
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Voor hond & kat
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Ruim 175.000 klanten
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Wat je van Hema verwacht
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
€3.500 euro per jaar
Geen kleine lettertjes

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: HEMA huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de maatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Oud Duitse Herdershond afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!