Old English Sheepsdog verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Old English Sheepsdog staat synoniem voor ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Old English Sheepsdog is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld castratie en ontvlooien. Aanbieders als Hema of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €3.100. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle Old English Sheepsdog verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Old English Sheepsdog is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je de beste zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval geld. Doorgaans kies je zelf een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (plus minus €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Old English Sheepsdog niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-old-english-sheepsdog

Wat kost een Old English Sheepsdog verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €11 tot €29 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Bovendien spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,7 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Old English Sheepsdog precies kost? Klik op een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Miniature bull terrier afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Old English Sheepsdog verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Old English Sheepsdog

Ingreep Onkosten
Consult €40
Consult weekend / avond €64
Chippen €46
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €159
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor de Old English Sheepsdog (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicijnen worden standaard betaald. Analyseer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt ontwormen wel of niet vergoed? En hoe zit het met radiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.700 en 2.800. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Norfolk terrier verzekering.

Dierenverzekering Old English Sheepsdog vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Old English Sheepsdog vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Onderdelen die de premie bepalen zijn zaken als medisch verleden, leeftijd, het ras, geslacht, gewicht. Hierna bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Handig dierenadvies
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Diervriendelijk
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Zelf dierenarts kiezen
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
Health check
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Verbond van verzekeraars
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
€3.500 euro per jaar
Geen kleine lettertjes

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. Doorgaans vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Old English Sheepsdog afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!