Parson Jack Russel Terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Parson Jack Russel Terrier staat voor een hoop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Parson Jack Russel Terrier is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan bloeddrukmeting of transponder plaatsen. Polissen van bijvoorbeeld Hema en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €3.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je nationale Parson Jack Russel Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Parson Jack Russel Terrier is jouw maatje. Logischerwijs wil je uitstekende zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Doorgaans kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €5,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €80), maar is ook op locatie mogelijk (circa €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Parson Jack Russel Terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-parson-jack-russel-terrier

Wat kost een Parson Jack Russel Terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,75 en €37,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende onderdelen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,5 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Parson Jack Russel Terrier precies kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Noorse Buhund afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Parson Jack Russel Terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket aangetroffen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Parson Jack Russel Terrier

Consult Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €73
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €79
CT-scan €147
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Parson Jack Russel Terrier (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële onderdelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Type dekking?
Check nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Achterhaal goed de inhoud van het pakket. Is homeopaat behandeling vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent lasertherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 t/m 5.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, percentages zijn rond de max. 40%. Check ook alles over een Oostenrijkse kortharige Pinscher verzekering.

Dierenverzekering Parson Jack Russel Terrier vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Parson Jack Russel Terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als geslacht, leeftijd, medisch verleden, het ras, gewicht. Onderstaand vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
4 pakketten
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Dier & Zorg label
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Ook aansprakelijkheid
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Geldt ook op vakantie
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Doorlopende reisverzekering
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Looptijd: 1 jaar
Alle kruisingen welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De grote aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Parson Jack Russel Terrier afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!