Patterdale terrier verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe Patterdale terrier betekent ontzettend veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Patterdale terrier biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld homeopaat behandeling of elleboogbehandeling. Aanbieders als Ohra en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 oplopend tot €4.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over favoriete Patterdale terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Patterdale terrier is misschien wel je beste vriend. Uiteraard streef je naar het beste voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €8,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Patterdale terrier geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €240. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere partijen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-patterdale-terrier

Wat kost een Patterdale terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,25 tot €37,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Evenzeer houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,95 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Patterdale terrier concreet kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en check de premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Noorse elandhond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Patterdale terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gezien die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Patterdale terrier

Behandeling Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €62
Chippen €43
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €147
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Patterdale terrier (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en pillen betaalt de verzekeraar. Controleer goed de voorwaarden van de polis. Is titeren vergoed of niet? En hoe gaat het met nest enting voor fokkers?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.700 t/m 5.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, en het percentage is vaak max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Oostenrijkse pinscher verzekering.

Dierenverzekering Patterdale terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Patterdale terrier vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hierna achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Betrouwbaar Reaal
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Ook aansprakelijkheid
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Medische kosten tot €3.500
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Binnen 5 minuten geregeld
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote aanbieders geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Ct-scans

Verzekering Patterdale terrier afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!