Oostenrijkse pinscher verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Oostenrijkse pinscher betekent een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Oostenrijkse pinscher biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere acupuncturist behandeling of isotopenonderzoek. Verzekeraars als Petplan en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot wel €5.500. Op deze webpagina vind je gangbare Oostenrijkse pinscher verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Oostenrijkse pinscher is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal kies je zelf een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €5,45 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €165). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Oostenrijkse pinscher niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €285. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere verzekeraars is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-oostenrijkse-pinscher

Wat kost een Oostenrijkse pinscher verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €17,5 tot €43 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Daarnaast tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €10 per maand. Onmiddellijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Oostenrijkse pinscher exact kost? Klik op een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Mudi afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Oostenrijkse pinscher verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Oostenrijkse pinscher

Consult Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €67
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €71
CT-scan €151
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Oostenrijkse pinscher (reu of teef? Graag noemen we nuttige factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Check nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en pillen worden vergoed bij elk ras. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is chippen ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met bloedonderzoek?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.500 en 5.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Enkele andere partijen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Ogar Polski verzekering.

Dierenverzekering Oostenrijkse pinscher vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Oostenrijkse pinscher vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Elementen die invloed hebben op de premie zijn factoren als het ras, medisch verleden, leeftijd, gewicht, geslacht. Verderop bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Handig dierenadvies
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Dier & Zorg label
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
€2500 – €5000
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Staat 24/7 voor jou klaar
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Uitgebreide dekking
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Lage poliskosten
Alle honden welkom

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een ingreep of medische hulpmiddelen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Petplan huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Oostenrijkse pinscher afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!