Pekingees verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Pekingees geeft jou volop gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Pekingees is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan gebit schoonmaken of elleboogbehandeling. Polissen van bijvoorbeeld Hema en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 en €3.800. Op deze website vergelijk je Nederlandse Pekingees verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Pekingees is jouw maatje. Natuurlijk wil je het beste voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. In veel gevallen kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €6,25 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €90), echter kan dit ook lokaal (plus minus €165). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je enkele keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Pekingees zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-pekingees

Wat kost een Pekingees verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13 – €28 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Daarnaast houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €7,9 per maand. Snel te weten komen wat de verzekering voor de Pekingees precies kost? Navigeer naar een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Norfolk terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Pekingees verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Pekingees

Behandeling Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €68
Chippen €39
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €153
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Pekingees (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de hoogte van de premie. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is ontvlooien ook gedekt? En wat kan ik verwachten omtrent fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.400 en 5.600. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%. Check ook alles over een Oud Duitse Herdershond verzekering.

Dierenverzekering Pekingees vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Pekingees vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, medisch verleden, leeftijd, gewicht, het ras. Verderop bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
De nr. 1 dierenverzekering
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
€65 preventieve zorg
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Delta Lloyd
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Staat 24/7 voor jou klaar
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Beste zorg bij ziekte
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of pillen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Pekingees afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!