Petit Brabancon verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Petit Brabancon geeft jou volop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Petit Brabancon biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan ontvlooien of sterilisatie. Aanbieders als Aegon of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €4.000. Via deze pagina vind je gangbare Petit Brabancon verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Petit Brabancon is jouw maatje. Uiteraard wens je de beste zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het diertje van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (circa €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen heb je enkele mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Petit Brabancon zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €190. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere aanbieders is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-petit-brabancon

Wat kost een Petit Brabancon verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is vele malen betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 – €39 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Uiteraard kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,75 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Petit Brabancon concreet kost? Navigeer naar een aanbieder, beantwoord de vragen, en check de premie van juni 2024. Interessant: verzekering Oostenrijkse kortharige Pinscher afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Petit Brabancon verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis tegengekomen met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Petit Brabancon

Consult Onkosten
Consult €45
Consult weekend / avond €69
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €142
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Petit Brabancon (reu of teef? Hieronder vind je verschillende dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Let op, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal altijd de polisvoorwaarden. Is radioactieve jodium behandelingen wel afgedekt? Of hoe zit het met titeren?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.500 t/m 4.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%. Bekijk ook de opties voor een Perdigueiro Portugues verzekering.

Dierenverzekering Petit Brabancon vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Petit Brabancon vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, het ras, gewicht, medisch verleden, postcode. Onderstaand vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Diergeneeskunde Utrecht
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Diervriendelijk
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Eenvoudig opzeggen
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
170.000 + verzekerden
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Beste zorg bij ziekte
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Met buitenland
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde partijen werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of pillen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse organisaties bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Petit Brabancon afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!