Picardische herder verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €9,5 per maand

Jouw eigen Picardische herder staat synoniem voor geweldig veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Picardische herder biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan ontwormen of MRI-scan. Verzekeraars als Inshared of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.800 oplopend tot €3.300. Op deze website tref je erkende Picardische herder verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Picardische herder is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je uitmuntende zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over geld. In veel gevallen kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €6,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (circa €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid heb je enkele opties: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Picardische herder zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-picardische-herder

Wat kost een Picardische herder verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is stukken betaalbaarder dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €10,25 – €41,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,8 per maand. À la minute uitvinden wat de verzekering voor jouw Picardische herder concreet kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Otterhound afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Picardische herder verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Picardische herder

Ingreep Vergoeding
Consult €35
Consult weekend / avond €72
Chippen €49
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €68
CT-scan €154
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Picardische herder (reu of teef? We behandelen essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Check goed de kleine lettertjes. Is consult wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als operatie met narcose?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.600 – 3.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Perro de Presa Canario verzekering.

Dierenverzekering Picardische herder vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Picardische herder vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. het ras, postcode, gewicht, geslacht, medisch verleden. Hieronder achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Interessante dierenblog
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Ook heupen en ellebogen
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Direct geregeld
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Advertentie bij vermissing
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Verbond van verzekeraars
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Lage poliskosten
Uitstekend beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote verzekeraars hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: OHRA contract.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De grote verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Picardische herder afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!