Plott Hound verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €6,75 per maand

De Plott Hound staat voor een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Plott Hound is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie en fysiotherapie. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €5.000. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over favoriete Plott Hound verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Plott Hound is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor uitstekende zorg voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker jij het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over geld. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6,95 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Dan is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (zo’n €145). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Plott Hound geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere assuranten is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-plott-hound

Wat kost een Plott Hound verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €8,25 tot €41,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,45 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Plott Hound precies kost? Klik op een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van april 2024. Interessant: verzekering Parson Jack Russel Terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Plott Hound verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gevonden met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Plott Hound

Consult Prijzen
Consult €38
Consult weekend / avond €69
Chippen €46
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €73
CT-scan €148
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Plott Hound (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer grondig de voorwaarden van de polis. Is lepto en/of DHP vaccinatie wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent castratie?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.700 en 4.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. Misschien ook interessant: Petit Brabancon verzekering.

Dierenverzekering Plott Hound vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Via onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Plott Hound vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, postcode, geslacht, leeftijd, het ras. Onderstaand vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Handig dierenadvies
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Dekking op maat
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Basis, Plus en Top
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
We all benefit
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Uitgebreide dekking
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
€3.500 euro per jaar
Verantwoord verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Inshared contract.

Aanvullende verzekering
De nationale assuradeurs kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Plott Hound afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!