Podenco Canario verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Podenco Canario staat synoniem voor geweldig veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Podenco Canario kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere Rabiës vaccinatie en/of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Aegon of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €5.000. Via deze pagina ontdek je erkende Podenco Canario verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Podenco Canario is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend streef je naar het beste voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Steeds vaker kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €6,3 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €75), maar mogelijk ook thuis (zo’n €155). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele opties: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Podenco Canario zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-podenco-canario

Wat kost een Podenco Canario verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €8,25 en €31 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,85 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Podenco Canario exact kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Pekingees afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Podenco Canario verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Podenco Canario

Situatie Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €60
Chippen €43
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €78
CT-scan €147
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Podenco Canario (reu of teef? Graag noemen we een aantal dingen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en pillen zitten in het basispakket. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Is vaccinaties vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent shockwave therapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €2.000 t/m 3.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Check ook alles over een Pinscher Dwerg verzekering.

Dierenverzekering Podenco Canario vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Podenco Canario vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als postcode, geslacht, leeftijd, gewicht, het ras. Onderstaand ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
De enige echte specialist
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Betrouwbaar Reaal
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Ook aansprakelijkheid
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Geldt ook op vakantie
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Wat je van Hema verwacht
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Leeftijdsafhankelijk
Alle honden welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde aanbieders hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of geneesmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende partijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Podenco Canario afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!