Podenco Ibicenco verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Podenco Ibicenco betekent geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Podenco Ibicenco is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld nest enting voor fokkers of cocktail vaccinatie. Assuradeurs als Aegon en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €3.000. Aan de hand van deze pagina tref je favoriete Podenco Ibicenco verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Podenco Ibicenco is jouw maatje. Vanzelfsprekend wil je de beste zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Meestal ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €5.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €75), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je enkele varianten: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Podenco Ibicenco zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €295. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-podenco-ibicenco

Wat kost een Podenco Ibicenco verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is stukken goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €10,75 en €44 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €9,15 per maand. Direct weten wat de verzekering voor jouw Podenco Ibicenco nu echt kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Pembroke afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Podenco Ibicenco verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gevonden die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Podenco Ibicenco

Situatie Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €63
Chippen €39
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €141
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Podenco Ibicenco (reu of teef? Hieronder vind je nuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie Maar, de ene polis is de ander niet. Start altijd met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check goed wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is gebitsbehandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.100 t/m 4.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Check ook alles over een Pittbull Terrier verzekering.

Dierenverzekering Podenco Ibicenco vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Op basis van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Podenco Ibicenco vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. leeftijd, gewicht, geslacht, medisch verleden, het ras. Hieronder bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Interessante dierenblog
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Tot €5000 dekking
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
WhatsApp service
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
50% vergoeding mogelijk
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Thuiswinkel waarborg
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Met buitenland
Ook voor puppy’s

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Reaal dier & zorg verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer assuradeurs bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Podenco Ibicenco afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!