Pittbull Terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €8,5 per maand

De Pittbull Terrier betekent geweldig veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Pittbull Terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan vaccinaties of bestraling. Aanbieders als Ohra en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.200 oplopend tot €3.300. Op deze webpagina vind je favoriete Pittbull Terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Pittbull Terrier is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval financiële zaken. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Wat betreft afscheid zijn er verschillende varianten: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Pittbull Terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-pittbull-terrier

Wat kost een Pittbull Terrier verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is veel betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €11 – €37,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei onderdelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Bovendien kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,8 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Pittbull Terrier exact kost? Klik op een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: verzekering Papillon afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Pittbull Terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Pittbull Terrier

Ingreep Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €59
Chippen €44
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €141
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Pittbull Terrier (reu of teef? We behandelen essentiële factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Let op, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en pillen zitten in het basispakket. Check goed de voorwaarden van de polis. Is shockwave therapie wel afgedekt? Of hoe zit het met bloeddrukmeting?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.600 t/m 5.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 8 tot 50%. We hebben ook info over: Petit blue de gascogne verzekering.

Dierenverzekering Pittbull Terrier vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Via de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Pittbull Terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. geslacht, leeftijd, het ras, postcode, gewicht. Hierna vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Samengesteld door artsen
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Tot €5000 dekking
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Voor hond & kat
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Medische kosten tot €3.500
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Scherpe premie rasdieren
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Lage poliskosten
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Petplan contract.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de maatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Pittbull Terrier afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!