Podenco verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €9 per maand

De Podenco betekent ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Podenco is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld tumor medicatie en/of tumor medicatie. Aanbieders als Aegon of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.400 tot en met € 5.000. Op deze website bekijk je populaire Podenco verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Podenco is jouw maatje. Vanzelf wil je optimale zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,25 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (plus minus €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Podenco zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €230. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-podenco

Wat kost een Podenco verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €15,75 en €37,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,5 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Podenco concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Patterdale terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Podenco verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gevonden die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Podenco

Ingreep Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €60
Chippen €42
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €150
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor de Podenco (reu of teef? Graag noemen we nuttige dingen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check altijd wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Check altijd de voorwaarden van de polis. Is fotodynamische therapie wel afgedekt? En hoe gaat het met fotodynamische therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 en 3.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan max. 40%. We hebben ook info over: Pharaohond verzekering.

Dierenverzekering Podenco vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Podenco vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, gewicht. Verderop ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Met tips & weetjes
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
280.000+ klanten
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
WhatsApp service
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
50% of 100% gedekt
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Beste zorg bij ziekte
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Looptijd: 1 jaar
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of pillen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: HEMA contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer maatschappijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Podenco afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!