Poedel verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €9,5 per maand

De Poedel geeft jou ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Poedel is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan echo en/of fysiotherapie. Assuradeurs als Reaal en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €3.100. Via deze pagina vind je meer info over betrouwbare Poedel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Poedel is jou heel wat waard. Vanzelf wil je de beste zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.900 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €90), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je enkele keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Poedel geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €200. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere partijen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-poedel

Wat kost een Poedel verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is natuurlijk veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €9,5 tot €39,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Ook wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,65 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Poedel nu echt kost? Kies een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: verzekering Perro de agua espanol afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Poedel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gevonden die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Poedel

Ingreep Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €72
Chippen €48
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €155
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Poedel (reu of teef? We behandelen nuttige zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en medicaties betaalt de verzekeraar. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met titeren?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.000 en 3.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Check ook alles over een Podenco verzekering.

Dierenverzekering Poedel vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van deze website kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Poedel vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, geslacht, gewicht, postcode, het ras. Onderstaand ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
€65 preventieve zorg
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Tel: 126-4004040
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
50% vergoeding mogelijk
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
No-nonsense
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Ook narcose
Vrije dierenarts keuze

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of pillen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale organisaties hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Poedel afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!