Pointer verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

De Pointer biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Pointer is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere Europese medische zorg en lepto en/of DHP vaccinatie. Aanbieders als Inshared en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 oplopend tot €5.000. Op deze website vergelijk je gangbare Pointer verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Pointer is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk ga je voor het allerbeste voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €75), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €165). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Pointer niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €280. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-pointer

Wat kost een Pointer verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,5 en €35 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei variabelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Natuurlijk wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,1 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Pointer tot op de komma kost? Selecteer een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Perro de Presa Canario afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Pointer verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Pointer

Situatie Onkosten
Consult €41
Consult weekend / avond €66
Chippen €43
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €148
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Pointer (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk grondig de kleine lettertjes. Wordt medische hulpmiddelen ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als bloedtransfusies?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.600 en 2.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Check ook alles over een Podenco Andaluz verzekering.

Dierenverzekering Pointer vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Via deze website kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Pointer vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, leeftijd, postcode, geslacht, gewicht. Verderop vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Dekking op maat
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Eenvoudig opzeggen
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
50% of 100% gedekt
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Uitgebreide dekking
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Keurmerk
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote partijen werken met een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de organisaties kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Pointer afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!