Podenco Andaluz verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

Jouw Podenco Andaluz geeft jou ontzettend veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Podenco Andaluz is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan bestraling of vaccinaties. Aanbieders als Ohra of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.300 en €3.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je betrouwbare Podenco Andaluz verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Podenco Andaluz is jouw maatje. Uiteraard wil je het beste voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering garandeer jij het diertje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,05 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), maar soms is thuis ook een optie (vaak €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Podenco Andaluz zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €315. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-podenco-andaluz

Wat kost een Podenco Andaluz verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is stukken betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16 – €32,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Ook wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,25 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Podenco Andaluz concreet kost? Kies een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Pekinees afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Podenco Andaluz verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Podenco Andaluz

Consult Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €72
Chippen €49
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €145
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Podenco Andaluz (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is fotodynamische therapie wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor ontwormen?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.100 en 3.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Picardische herder verzekering.

Dierenverzekering Podenco Andaluz vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Podenco Andaluz vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Elementen die invloed hebben op de premie zijn o.a. medisch verleden, geslacht, gewicht, postcode, het ras. Hieronder vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Tel: 072-5180280
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Voor hond & kat
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Aanvullende opties
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Prima basisdekking
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
€3.500 euro per jaar
Account via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: AEGON contract.

Aanvullende verzekering
Steeds meer aanbieders hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Podenco Andaluz afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!