Porcelaine verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €9,75 per maand

De Porcelaine betekent geweldig veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Porcelaine biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan medische hulpmiddelen of MRI-scan. Maatschappijen als Reaal of verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.100 tot wel €5.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je nationale Porcelaine verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Porcelaine is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar het allerbeste voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. In veel gevallen kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €9,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €75), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Porcelaine geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €185. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-porcelaine

Wat kost een Porcelaine verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is veel betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14 – €37 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere elementen bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Ook spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €6,1 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Porcelaine exact kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Petit Brabancon afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Porcelaine verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Porcelaine

Situatie Prijzen
Consult €34
Consult weekend / avond €66
Chippen €40
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €152
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Porcelaine (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige onderdelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal grondig de voorwaarden van de polis. Wordt isotopenonderzoek vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.400 – 6.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Podenco Maneto verzekering.

Dierenverzekering Porcelaine vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Porcelaine vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als leeftijd, gewicht, geslacht, het ras, postcode. Verderop tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Diergeneeskunde Utrecht
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Diervriendelijk
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Ook andere verzekeringen
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Advertentie bij vermissing
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Scherpe premie rasdieren
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Korte wachttermijn
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of pillen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale assuradeurs hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Porcelaine afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!