Podenco Maneto verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €6 per maand

Jouw Podenco Maneto biedt jou geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Podenco Maneto is dan erg welkom. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld vaccinaties of nest enting voor fokkers. Aanbieders als Reaal of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €5.300. Via deze pagina tref je gangbare Podenco Maneto verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Podenco Maneto is jou heel wat waard. Vanzelf wens je de beste zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €100), echter kan dit ook lokaal (vaak €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Podenco Maneto zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €315. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere polissen is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-podenco-maneto

Wat kost een Podenco Maneto verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is veel voordeliger dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €12,25 – €42 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Bovendien kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,9 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Podenco Maneto precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Perdigueiro Portugues afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Podenco Maneto verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gezien die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Podenco Maneto

Ingreep Onkosten
Consult €45
Consult weekend / avond €63
Chippen €48
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €74
CT-scan €151
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Podenco Maneto (reu of teef? Hieronder vind je verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. De basis is een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal grondig de polisvoorwaarden. Is consult ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met consult?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.000 – 3.700. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, percentages zijn rond de circa 35%. Bekijk ook de opties voor een Plott Hound verzekering.

Dierenverzekering Podenco Maneto vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Podenco Maneto vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere geslacht, postcode, gewicht, medisch verleden, leeftijd. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
De nr. 1 dierenverzekering
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Dier & Zorg label
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
€2500 – €5000
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Geldt ook op vakantie
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Uitgebreide dekking
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Looptijd: 1 jaar
Veel rassen te verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote aanbieders kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Podenco Maneto afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!