Portugese waterhond verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Portugese waterhond staat voor ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Portugese waterhond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld CT-scan en cocktail vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Hema en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €2.900. Via deze pagina tref je bekende Portugese waterhond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Portugese waterhond is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.600 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €6,55 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €75), maar mogelijk ook thuis (plus minus €120). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Portugese waterhond zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-portugese-waterhond

Wat kost een Portugese waterhond verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,75 en €30 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,25 per maand. Direct achterhalen wat de verzekering voor de Portugese waterhond concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Picardische herder afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Portugese waterhond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gespot die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Portugese waterhond

Consult Vergoeding
Consult €38
Consult weekend / avond €73
Chippen €48
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €155
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Portugese waterhond (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Controleer altijd de polisvoorwaarden. Is scintigrafie wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als heupbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.300 en 4.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, en het percentage is vaak 25%. Mogelijk ook relevant: Pointer verzekering.

Dierenverzekering Portugese waterhond vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Geholpen door deze website kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Portugese waterhond vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als medisch verleden, het ras, geslacht, postcode, leeftijd. Hierna vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Diergeneeskunde Utrecht
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Bewust of Comfort
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Zelf dierenarts kiezen
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Medische kosten tot €3.500
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Dagelijks opzegbaar
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Looptijd: 1 jaar
Ook voor puppy’s

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de aanbieders kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Portugese waterhond afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!