Prazsky Krysavik verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €8,5 per maand

Jouw Prazsky Krysavik staat voor ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Prazsky Krysavik is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan elleboogbehandeling of titeren. Maatschappijen als Aegon en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 tot en met € 3.700. Op deze webpagina tref je alle Prazsky Krysavik verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Prazsky Krysavik is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €9,8 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €90), maar mogelijk ook thuis (plus minus €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Prazsky Krysavik zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-prazsky-krysavik

Wat kost een Prazsky Krysavik verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is natuurlijk veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €8,25 – €44,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Prazsky Krysavik exact kost? Klik op een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Pinscher Dwerg afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Prazsky Krysavik verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Prazsky Krysavik

Behandeling Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €73
Chippen €43
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €154
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Prazsky Krysavik (reu of teef? Hieronder vind je een aantal dingen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt ontwormen wel afgedekt? Of hoe zit het met heupbehandeling?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €2.000 en 5.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Misschien ook interessant: Polski owczarek nizinny verzekering.

Dierenverzekering Prazsky Krysavik vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Prazsky Krysavik vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, medisch verleden, leeftijd, het ras, geslacht. Onderstaand lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
4 pakketten
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Betrouwbaar Reaal
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Direct geregeld
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Aanvullende opties
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
No-nonsense
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Identificatiechip
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse partijen werken met een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Prazsky Krysavik afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!