Puggle verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Puggle biedt jou ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Puggle is een oplossing. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan dwang- en sondevoeding of elleboogbehandeling. Maatschappijen als Hema en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €2.000 oplopend tot €3.900. Via deze pagina vergelijk je alle Puggle verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Puggle is misschien wel je beste vriend. Vanzelf verlang je naar de beste zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Doorgaans kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €5,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €75), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid heb je enkele varianten: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Puggle zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €345. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere assuranten is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-puggle

Wat kost een Puggle verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend betaalbaarder dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €12 – €44,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,8 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Puggle tot op de komma kost? Selecteer een assuradeur, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Plott Hound afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Puggle verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gezien met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Puggle

Situatie Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €68
Chippen €39
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €159
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Puggle (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal onderdelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse premie Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt lasertherapie wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent MRI-scan?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €2.000 – 4.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, en het percentage is vaak 35%. We hebben ook info over: Porcelaine verzekering.

Dierenverzekering Puggle vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Puggle vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, geslacht, gewicht, medisch verleden. Hierna achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Interessante dierenblog
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Alternatieve therapieën
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Direct geregeld
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Aanvullende opties
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Binnen 5 minuten geregeld
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Met buitenland
Ook je pup verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde aanbieders werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: OHRA dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale assuradeurs geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Puggle afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!