Puli verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €6,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Puli staat voor volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Puli biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld puppie vaccinatie of transplantaties met lichaamseigen cellen. Assuradeurs als Ohra en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €2.000 tot wel €4.300. Via deze pagina vind je betrouwbare Puli verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Puli is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk ga je voor uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €5,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €75), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Puli geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €215. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-puli

Wat kost een Puli verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €10,75 – €38,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,05 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Puli concreet kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Podenco afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Puli verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gezien die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Puli

Consult Tarieven
Consult €42
Consult weekend / avond €70
Chippen €39
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €155
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Puli (reu of teef? We behandelen nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle geneesmethodes en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt tumor medicatie wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor chippen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.000 en 3.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Check ook alles over een Portugese Podengo verzekering.

Dierenverzekering Puli vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Puli vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Factoren die de premie bepalen zijn factoren als gewicht, leeftijd, geslacht, postcode, medisch verleden. Verderop lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
€65 preventieve zorg
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Delta Lloyd
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Health check
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Castratie
Thuiswinkel waarborg
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Met buitenland
Gemoedsrust

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote partijen werken met een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Reaal dekking.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer partijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Puli afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!