Portugese Podengo verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €9,25 per maand

De Portugese Podengo geeft jou ontzettend veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Portugese Podengo is dan erg welkom. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere sterilisatie en chippen. Assuradeurs als Ohra en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.600 en €5.400. Via deze pagina bekijk je favoriete Portugese Podengo verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Portugese Podengo is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar optimale zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €80), maar mogelijk ook thuis (circa €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Portugese Podengo zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €220. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-portugese-podengo

Wat kost een Portugese Podengo verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €10,25 en €41 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Bovendien houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,65 per maand. Razendsnel uitvinden wat de verzekering voor jouw Portugese Podengo tot op de komma kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Pharaohond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Portugese Podengo verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gespot die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Portugese Podengo

Situatie Kosten
Consult €43
Consult weekend / avond €69
Chippen €43
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €141
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Portugese Podengo (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de premie per maand Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicijnen zijn inbegrepen. Analyseer zorgvuldig de kleine lettertjes. Wordt MRI-scan vergoed of niet? Of hoe zit het met cocktail vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.100 – 5.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, en het percentage is vaak 15 – 25%. We hebben ook info over: Poedel verzekering.

Dierenverzekering Portugese Podengo vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Portugese Podengo vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als gewicht, medisch verleden, postcode, het ras, leeftijd. Onderstaand tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
De enige echte specialist
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Dier & Zorg label
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
Delta Lloyd
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Health check
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Wat je van Hema verwacht
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Keurmerk
Uitstekend beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende partijen werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Veel van de organisaties kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Portugese Podengo afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!