Pyreneese berghond verzekeren? Een dierenverzekering voor honden vanaf €9,5 per maand

De Pyreneese berghond biedt jou onmetelijk veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Pyreneese berghond is dan erg welkom. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld homeopaat behandeling of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.600 oplopend tot €2.500. Op deze webpagina tref je erkende Pyreneese berghond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Pyreneese berghond is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €120). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid heb je enkele keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Pyreneese berghond zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke viervoeter. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €315. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere assuranten is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-pyreneese-berghond

Wat kost een Pyreneese berghond verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €11,5 tot €26 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,9 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Pyreneese berghond exact kost? Klik op een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Podenco Canario afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Pyreneese berghond verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Pyreneese berghond

Ingreep Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €70
Chippen €43
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €145
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €69,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Pyreneese berghond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is lasertherapie ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 – 3.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Check ook alles over een Prazsky Krysavik verzekering.

Dierenverzekering Pyreneese berghond vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Pyreneese berghond vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als geslacht, postcode, gewicht, leeftijd, medisch verleden. Nu ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Samengesteld door artsen
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Tot €5000 dekking
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Direct geregeld
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
3 pakketten
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Scherpe premie rasdieren
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Lage poliskosten
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse partijen werken met een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Inshared dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het gros van de verzekeraars bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Pyreneese berghond afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!