Retriever verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €8,5 per maand

Jouw Retriever biedt jou volop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Retriever biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan Europese medische zorg of MRI-scan. Maatschappijen als Ohra en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot en met € 3.800. Op deze website vergelijk je populaire Retriever verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Retriever is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wil je uitstekende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €7,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Retriever zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere partijen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-retriever

Wat kost een Retriever verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €14,5 en €36,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,55 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Retriever precies kost? Selecteer een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Pointer afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Retriever verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Retriever

Ingreep Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €74
Chippen €45
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €78
CT-scan €152
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Retriever (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de premie per maand Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Is bloedonderzoek ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met elleboogbehandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.100 t/m 2.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, percentages zijn rond de 30%. Misschien ook interessant: Pumi verzekering.

Dierenverzekering Retriever vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Retriever vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. geslacht, het ras, gewicht, leeftijd, medisch verleden. Hieronder bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Samengesteld door artsen
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
280.000+ klanten
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Ook aansprakelijkheid
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Health check
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Doorlopende reisverzekering
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Lage poliskosten
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de aanbieders kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Retriever afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!