Pumi verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Pumi betekent ontzettend veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Pumi kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan lasertherapie of CT-scan. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €2.000 tot wel €4.600. Aan de hand van deze pagina vergelijk je erkende Pumi verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Pumi is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wens je het allerbeste voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval geld. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €7,1 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (circa €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat betreft afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Pumi zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €230. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere aanbieders is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-pumi

Wat kost een Pumi verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is vele malen betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,25 en €35 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €6 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Pumi precies kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juni 2024. Interessant: verzekering Podenco Andaluz afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Pumi verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Pumi

Situatie Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €60
Chippen €44
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €77
CT-scan €148
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Pumi (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Check zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is KC of Pneumo vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met chippen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 t/m 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de 20%. Bekijk ook de opties voor een Portugese waterhond verzekering.

Dierenverzekering Pumi vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door deze website kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Pumi vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, geslacht, leeftijd, gewicht, medisch verleden. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Handig dierenadvies
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Zelf dierenarts kiezen
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
50% vergoeding mogelijk
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Thuiswinkel waarborg
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale partijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof medicijnen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Petplan dekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Pumi afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!