Riesenschnauzer verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Riesenschnauzer biedt jou ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Riesenschnauzer biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere isotopenonderzoek en/of tumor medicatie. Assuradeurs als Hema en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €3.100. Op deze website vergelijk je populaire Riesenschnauzer verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Riesenschnauzer is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wil je optimale zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Steeds vaker kies je zelf jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of gewoon te ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €95), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Riesenschnauzer zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €300. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere verzekeraars is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-riesenschnauzer

Wat kost een Riesenschnauzer verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €9,75 – €26,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,85 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Riesenschnauzer exact kost? Selecteer een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Pomeranian afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Riesenschnauzer verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gespot met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Riesenschnauzer

Ingreep Kosten
Consult €45
Consult weekend / avond €74
Chippen €39
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €153
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Riesenschnauzer (reu of teef? Hieronder vind je verschillende dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de voorwaarden van de polis. Wordt kennelhoest vaccinatie wel of niet vergoed? En hoe gaat het met gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.400 en 4.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, en het percentage is vaak 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Pyreneese herder verzekering.

Dierenverzekering Riesenschnauzer vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Riesenschnauzer vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd, het ras. Hieronder lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Interessante dierenblog
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Alternatieve therapieën
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Ook aansprakelijkheid
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Eenvoudig verzekerd
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Identificatiechip
Verantwoord verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De grote maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of pillen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse organisaties bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Riesenschnauzer afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!