Rottweiler verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €9 per maand

De Rottweiler geeft jou geweldig veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Rottweiler is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan gebitsbehandeling of transponder plaatsen. Assuradeurs als Reaal en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.600 tot wel €5.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over nationale Rottweiler verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Rottweiler is jouw maatje. Logischerwijs wens je de beste zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering verzeker je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €8,45 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €75), maar mogelijk ook thuis (plus minus €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende opties: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Rottweiler geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €320. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere assuranten is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-rottweiler

Wat kost een Rottweiler verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €11,5 en €38,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Ook tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,15 per maand. Nu weten wat de verzekering voor jouw Rottweiler exact kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Interessant: verzekering Porcelaine afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Rottweiler verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Rottweiler

Situatie Prijzen
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €44
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €154
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Rottweiler (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt homeopaat behandeling vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als shockwave therapie?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.400 – 6.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Check ook alles over een Rat Terrier verzekering.

Dierenverzekering Rottweiler vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Rottweiler vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als geslacht, het ras, leeftijd, medisch verleden, postcode. Hierna lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Dier & Zorg label
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Zelf dierenarts kiezen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Geldt ook op vakantie
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Doorlopende reisverzekering
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Geen erfelijke ziektes
Ook voor puppy’s

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, opname in een kliniekof hulpmiddelen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende organisaties kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Rottweiler afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!