Rat Terrier verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Rat Terrier staat voor een hoop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Rat Terrier is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld echo en transplantaties met lichaamseigen cellen. Verzekeraars als Reaal of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 oplopend tot €4.900. Op deze webpagina vergelijk je erkende Rat Terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Rat Terrier is jouw maatje. Uiteraard ga je voor uitstekende zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Steeds vaker kan je terecht bij een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €8,4 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Rat Terrier zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €320. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere partijen is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-rat-terrier

Wat kost een Rat Terrier verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €15,25 tot €35,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Natuurlijk wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,85 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Rat Terrier concreet kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Podenco Maneto afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Rat Terrier verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gezien die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Rat Terrier

Behandeling Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €62
Chippen €40
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €78
CT-scan €146
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Rat Terrier (reu of teef? Hieronder vind je een aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en medicaties betaalt de verzekeraar. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt puppie vaccinatie wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor huidallergie behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 5.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. We hebben ook info over: Puggle verzekering.

Dierenverzekering Rat Terrier vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Rat Terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere gewicht, geslacht, het ras, leeftijd, postcode. Hierna bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Hond, kat, papegaai en konijn
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Diervriendelijk
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
€2500 – €5000
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Aanvullende opties
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Wat je van Hema verwacht
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Leeftijdsafhankelijk
Online declareren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof hulpmiddelen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: AEGON dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Het merendeel van de organisaties kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Rat Terrier afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!